ROMÉO og JULIE

Opera med prolog og fem akter af Gounod – Wiener Staatsoper

 

Gounods opera ”Romeo og Julie” er baseret på Shakespeares udødelige historie om den umulige kærlighed mellem to unge fra hver sin familie, Montague og Capulet. To familier, der har ligget i strid med hinanden, så længe nogen kan huske tilbage. Stridens årsag synes imidlertid at fortabe sig.

Denne udgave er dirigeret af Placido Domingo, og med sig har han to af tidens helt store stjerner, Aida Garifullina som Juliette, og Juan Diego Florez som Roméo. Det er den tyske teater- og operainstruktør Jürgen Flimms, der har iscenesat forestillingen for Wiener Staatsoperaen.          

Charles Gounods opera efter Shakespeares stykke ligger betydelig nærmere originalen end Bellinis opera fra 1830 over samme emne. Langt op i 1900-tallet var Gounods Romeo og Julie en af Paris-operaens mest populære forestillinger, ligesom den i mange år var den opera, der åbnede Metropolitans nye sæson.  

Gounod levede fra 1818-1893 og er bedst kendt for operaerne Faust og Romeo og Julie. Han bragte fornyelse til den store franske opera, efter at Meyerbeers Grand Opera med betoning på det politiske havde domineret. Med operaer som Faust og Romeo og Julie blev det enkelte individ og dets følelser bragt i centrum.