AGNETE KJÆR

Fernisering den 28.november kl. 15.30

Agnete Kjær arbejder først og fremmest indenfor grafik, og har specialiseret sig i teknikken photopolumergravure. Det er en teknik, hvor digitale fotos overføres til en lysfølsom polumerfilm der er lagt på en kobberplade. Filmen belyses med motiv og raster, og kan derefter trykkes som en klassisk kobberradering som trykkes ved hjælp af indsværtning og aftørring af kobberpladen for derefter at trykke den i en trykpresse på fugtigt papir. Trykpladerne får altid skrammer og uperfektheder under fremstillingen, og disse hændelser er med til at give trykken en karakter de ikke ville få på anden vis.

Nogle at trykkene er monokrome - trykt en gang med en farve. Andre tryk er trykt med forskellige farver oven i hinanden, hver farve er en tur gennem trykpressen. Trykpladen aftørres forskelligt fra farve til farve, og farverne blander sig med i hinanden i selve trykprocessen hvorved de færdige tryk fremstår changerende i lyse farver, nærmest som akvareller. Med denne flerfarvede teknik bliver hvert enkelt tryk af samme trykplade forskelligt fra de andre.  

Grafikprocesserne kræver nærvær, nærmest meditativt, i overførsel af foto til printplade, i indfarvning af pladen - og til sidst tålmodighed i alkymien/trylleriet mens motivet overføres fra trykplade til papir, hvor de to ting er lagt sammen og føres under pressen - hvor ingen ser det ske, til det kommer ud, og man kan løfter papiret væk fra pladen og ser det færdige tryk.

Motiverne i Agnetes tryk er hentet fra landskabsfotografering i land og by, fortrinsvis i Danmark. Et favoritmotiv for hende er dage hvor tåge eller dis har lagt sig over naturen eller gadebilledet, og giver ellers velkendte steder et mystisk og gådefuldt udtryk.

Agnetes seneste serie af billeder lavet til udstillingen "For Nærværende" i Cobrarummet på Sophienholm, består af monokrome tryk af motiver fra et hus, hvor 3. generation nu er flyttet ind. I de samme stuer med de samme lysindfald som altid har været der, ses beboernes præg i lag over hinanden, og bliver til betragtninger af de rum der var - og de rum der nu er nærværende.

 

Uddannelse:

Uddannet arkitekt fra Kunstakademiets Arkitektskole, København

 

Udvalgte gruppeudstillinger:

For Nærværende, Cobrarummet, Sophienholm, Bagsværd

Sommersyner, Havartigården, GL. Holte

Kunstnernes Sommerudstilling, Janusbygningen, Tistrup 

Forestil dig haven - Din tur starter her! - med Tine Zielinski og Susanne Winther Hansen, Albrectsens Galleri, København

Grafik - med Sofie Elkiær, Galleri Bruun, Charlottenlund

Forårsudstilling, Havartigaarden, Gl. Holte

Vinterbilleder, Annaborg, Hillerød

Landskaber, Designer Zoo, Århus

Tryk på Farven, Rytterskolen, Brønshøj

TRYK, Havarthigården, Gl. Holte

Jubilæumsudstilling, Atelier Bo Halbirk, Paris

Forårsudstillingen, Charlotttenborg, København

 

Medlemsskaber:

Kvindelige Kunstneres Samfund , Grafisk Gruppe, Havarthigården

 

Andet:

Arbejdslegater fra Statens Kunstfond

 

Mobiltelefon: 26202662

Hjemmeside: www.agnetekjaer.com  

E-mailadresse: mail@agnetekjaer.com