Connie Anette Nordholt fra Vesten Bjerget

Connie Anette Nordholt har malet i mange år, men for 10 år siden begyndte hun målrettet at uddanne sig på kurser. For eksempel på Aarhus Kunst Akademi, hvor hun i 2014 kom med på akademiets årlige censurerede udstilling. Dengang boede hun i Aarhus, men da hun for fem år siden flyttede til Vesten Bjerget og forlod sit arbejde som gymnasielærer i Randers, begyndte hun at male i forskellige grupper i lokalområdet bl.a. på Billedskolen ved Heltborg Museum og i Kunstgruppen Silikone. Hun har deltaget i en lang række udstillinger og debuterede sidste år, 2021, på KS, Kunstnernes Sommerudstilling som anerkendt billedkunstner. I år er hun kommet med i Årbogen 101 Kunstnere 2022/23.

Om sit arbejde med kunst siger hun: " Jeg maler mest i akryl på hørlærred. Når jeg stiller mig foran lærredet, har jeg for det meste brug for at udtrykke mig her og nu. Jeg maler også en del akvareller og er på det seneste begyndt at tegne med tusch. Somme tider kombinerer jeg tuschtegninger med akvarel." Om årsagen til kombinationen tusch og akvarel fortæller hun:" Jeg skrev under den lange Corona nedlukning i foråret 2021 en digtsamling, som jeg illustrerede med tuschtegninger.

Jeg eksperimenterede med forskellige penneskafter og pennehoveder, som jeg dyppede i flydende tusch lidt ligesom, da jeg som barn lærte at skrive skønskrift. Jeg blev meget begejstret for at arbejde på den måde og begyndte at overføre tuschtegningerne til store formater, som jeg så efterfølgende bearbejdede med akvarel, våd i våd teknik. Der vil være en del af de værker med på udstillingen i Kino."

Den omtalte bog "Sort På Hvidt", som udkom 8. dec. 2021, vil man også kunne finde på udstillingen.

"Det er det sanselige i naturen, der inspirerer mig, " fortæller hun," Jeg maler ikke for, at det skal ligne, men jeg indfanger en stemning."

I Vesten Bjerget bor Connie Anette Nordholt nemlig lige midt i et naturskønt område: "Lys, luft, sand, vand og farver omgiver mig hver eneste dag, og det kan ses i mine malerier ", siger hun, "ja, de dominerende farver i min palet er grøn, blå, gul og rød. Særligt farven grøn dominerer en hel del", siger hun med et smil.

Hun tilføjer: "Ja, naturen er jo vidunderlig og mere end nogensinde, ved vi jo, at det er vigtigt at værne om den, så derfor er liv og biodiversitet også et tema i min kunst. I "Vild Have" fokuserer jeg på frodigheden og skønheden i den utæmmede natur, der omgiver mig." "Vild Have" er et af de malerier, som også vil blive udstillet i galleriet.

Der kan være mange grunde til at beskæftige sig med det kunstneriske udtryk. Om det siger Connie Anette Nordholt: " Det at male giver mig en mulighed for at udtrykke mig på en måde, som ellers ikke rigtig er mulig. Når jeg maler, går jeg ligesom ind i en anden tilstand, en tilstand som jeg gerne vil viderebringe til betragteren af billedet. Jeg tænker, at der kan ske en form for udveksling mellem mit værk og den, der ser på det. En udveksling der kan føre over i en anden dimension."

Så der vil for publikum være mulighed for en farverig og sanselig oplevelse under den nye udstilling i Galleri Kino i Fjerritslev